Thursday, May 2, 2013

2013 ILLUMINATI PELAN INDUK - RELIK PUAKA, SYRIA DAN PEPERANGAN BESAR (TERJEMAHAN KE BAHASA MELAYU DARI ARTIKEL ASAL)

Berikut adalah terjemahan artikel saya yang ditulis pada 2009.

(artikel dalam bahasa Inggeris - klink sini)

Mudah-mudahan diberikan rezeki dan rahmat kepadaBLACK DRAGON kerana kesudian beliau menterjemah artikel antik saya ini sedangkan saya tidak mampu membayar.

Terima kasih BLACK DRAGON!!


2013 ILLUMINATI PELAN INDUK - 
RELIK PUAKA, SYRIA DAN PEPERANGAN BESAR 
(TERJEMAHAN KE BAHASA MELAYU DARI ARTIKEL ASAL)


Pada 22 Disember 2009, saya menghantar sebuah artikel di MYKMU.net berhubung pemprofilan kami (Kumpulan Watcher) mengenai apa yang akan berlaku di Syria. Tidak ramai pembaca membacanya pada ketika itu, namun saya tetap bersyukur kerana dua blogger (azharshafie.blogspot.com dan http://wirdachomel.multiply.com/) yang menyiarkannya semula dalam blog mereka.

Dalam artikel saya pada bulan Mac 2011"THE 'REVOLUTION' TOWARDS AS-SUFYANI?" saya menyebut artikel ini sekali lagi tetapi tanpa pautan kepadanya. Sejak itu, saya telah menerima beberapa permintaan untuk menyiarkan semula artikel 2008 tentang ramalan mengenai Syria diterbitkan di sini. Baiklah, inilah artikel itu:(SEPERTI YANG DISIARKAN DALAM MYKMU.NET PADA 22 DISEMBER 2008)

Ini adalah artikel terbaru saya sebagai sambungan terhadap artikel "2013 Illuminati Blueprint" yang telah diterbitkan di MYKMU dan azharshafie.blogspot.com (terima kasih azhar!) baru-baru ini.


Beberapa orang pembaca telah pun menghantar e-mel kepada saya supaya memberikan penjelasan lanjut mengenai ramalan Salib Asli (True Cross). Sebenarnya perkara ini telah pun dibincangkan secara ringkas dalam balasan kepada artik
Novus Ordos Seclorum & The All Seeing Eyes articles, tetapi untuk memudahkan para pembaca dan berikutan cadangan daripada pemerhati Illuminati lain dari timur tengah, kini saya akan menghuraikan lebih lanjut lagi mengenai ramalan ini yang kini hampir lengkap sepenuhnya.

Tujuan pendedahan maklumat ini kepada anda bukanlah semata-mata untuk menakutkan anda (sekurang-kurangnya bukan sengaja). Selepas membaca artikel ini, anda akan menyedari bahawa kita mempunyai prospek yang lebih baik untuk meniti usia tua berbanding saudara Muslim kita di Syria. Mungkin ada antara kita yang menganggap ia sebagai berita baik, orang lain mungkin mempunyai anggapan yang berbeza.


(Peringatan: Sebahagian kandungan artikel ini adalah berdasarkan pada Mitologi Kristian)

Perkataan "Salib Asli" merujuk kepada Palang Kayu yang diyakini digunakan untuk menyalib Nabi Isa sebelum baginda ditombak oleh Askar Rumawi yang bernama Longinus dan berdarah sehingga mati. Dalam mitologi Kristian, tiga item yang terlibat sewaktu penyaliban telah menjadi relik suci iaitu Palang Kayu yang kemudian dinamakan sebagai "Salib Asli" (True Cross), sebatang Lembing yang digunakan turut mendapat nama "Lembing Takdir" (Spear Of Destiny), (Injil John 19:31–37) dan Cawan yang digunakan untuk menapai darah Nabi Isa yang menitis yang amat dikenali sebagai "Cangkir Suci" (Holy Grail). Kemudian, dipercayai pula bahawa ketiga-tiga relik suci ini boleh memberikan kuasa mutlak kepada sesiapa yang memilikinya terutamanya jika ia digabungkan bersama-sama.

Kini, terdapat dua pandangan berbeza dalam Kumpulan Watcher yang diambil oleh umat Islam dan Kristian berdasarkan fahaman agama masing-masing. Di sebelah Kristian, mereka percaya bahawa orang yang disalib itu adalah Isa, oleh itu semua peninggalan yang pernah berlumuran darah baginda adalah SUCI dan kuasa relik ini bersumberkan sesuatu yang kudus. Tanpa sebarang niat untuk menyinggung mana-mana pembaca Kristian dan rakan-rakan saya di luar sana, kami umat Islam di dalam kumpulan Watcher berpegang teguh pada versi Quran (An-Nisa 157) bahawa orang yang disalib itu bukanlah Isa Al-Masih. Siapa pun yang orang disalib (Judas Eskariot?) pada Salib itu adalah seorang yang murtad daripada Allah kerana menjadi kepercayaan kita bahawa Allah tidak akan sesekali membenarkan orang yang tidak berdosa untuk disalib dengan cara yang sebegitu hina. Oleh itu, relik itu sendiri walaupun mempunyai kuasa, amat dibimbangkan kuasa itu sebenarnya bersumberkan kejahatan kerana darah yang telah menitis ke atasnya itu adalah darah tercemar daripada Judas si pembidaah yang menyeleweng.


KISAH LEMBING TAKDIR
 

Kisah penyaliban Nabi Isa dikatakan berlaku di Calvary, yang juga dipanggil sebagai Golgota, di luar dinding purba Jerusalem pada awal abad Pertama. Relik itu telah disimpan oleh para pengikutnya di Jerusalem sehingga ia dipindahkan selepas Perang Salib. Tidak kira apa yang diberitahu kepada anda tentang Perang Salib, sebab sebenar di sebalik peperangan itu sebenarnya adalah kerana perebutan untuk merampas relik itu. Relik tersebut telah menyebabkan meletusnya Perang Salib pada abad ke-11.


Menurut buku teks, Perang Salib Pertama telah dilancarkan pada tahun 1095 oleh Paus Urban II dengan dwi matlamat untuk menakluki semula kota suci Baitulmuqaddis dan Tanah Suci dan membebaskan orang-orang Kristian Timur daripada pemerintahan Islam. Sebaliknya, apa yang tidak dimasukkan ke dalam buku teks adalah niat sebenar di sebalik Perang Salib Pertama. Ia bukanlah bertujuan untuk membebaskan Komuniti Kristian tetapi sebenarnya untuk merampas dan menyelamatkan relik itu daripada Kerajaan Islam. Kedua-dua golongan kesateria dan petani daripada pelbagai negara-negara Eropah Barat mengembara melalui tanah dan laut ke arah Baitulmuqaddis dan menawan bandar tersebut pada bulan Julai 1099, seterusnya mewujudkan Kerajaan Jerusalem dan lain-lain negeri Salib. Sepanjang tempoh berlakunya perang, tentera salib membunuh hampir setiap penghuni Jerusalem. Penduduk Islam, Yahudi, dan juga orang Kristian timur semuanya telah dibunuh beramai-ramai. Penduduk-penduduk itu dibunuh di dengan dalih bahawa mereka menyebelahi musuh sedangkan hakikatnya mereka dibunuh untuk menyembunyikan pemilikan relik oleh perintah tertinggi dalam perang salib.


Selepas berlakunya Perang Salib pertama, Persaudaraan Tentera Miskin Pengikut Jesus dan Kuil Sulaiman (Latin: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), lebih dikenali sebagai kesateria templar atau peraturan rumah agama (Perancis: Ordre du Temple or Templiers) didirikan dengan tujuan yang "dikatakan" untuk memastikan keselamatan ramai penganut Kristian yang menziarahi Jerusalem selepas penaklukannya. Dakwaan ini sedah tentunya palsu kerana Kesateria Templar telah ditubuhkan untuk melindungi peninggalan di dalam kawasan Jerusalem. Legenda mengatakan bahawa apabila relik itu berada di tangan mereka, tentera salib mendapati kuasa menakjubkan daripada relik itu yang mampu memperkasakan pemakainya menjadi tidak terkalahkan dalam peperangan. Legenda Kristian mengatakan bahawa Kesateria Templar telah menggunakan Lembing dalam kemenangan terkenal mereka pada tahun 1177 semasa Peperangan Montgisard, iaitu kira-kira 500 kesateria Templar membantu tentera Salib untuk mengalahkan tentera Salahuddin Al-Ayubi yang berjumlah lebih daripada 26,000 tentera.

Lembing Takdir itu kemudian dipercayai bertukar tangan kepada orang-orang Rom. Queen Helena Augusta Constantinople (sekitar 250– sekitar 330 TM) telah diberitahu tentang kuasa relik itu dan mengembara ke Jerusalem untuk mendapatkannya. Setibanya di Jerusalem dia membina sebuah Gereja (ada yang mengatakan dia sebenarnya membina ibu pejabat pertama untuk Kesateria Templar) yang menyebabkan Kesateria Templar bersedia meminjamkan Lembing Takdir kepada beliau. Relik itu tidak pernah dikembalikan kepada para Templar. Sebaliknya Queen Helena memberikan Lembing itu kepada anaknya Constantine the Great yang kemudian menjadi Maharaja Rom Kristian pertama yang memerintah empayar terdiri daripada Britain, Gaul, dan Sepanyol. Oleh itu, adalah dipercayai bahawa Empayar Rom itu sendiri dibina daripada kuasa relik itu.


Lembing Takdir itu juga bertanggungjawab terhadap Perang Dunia II. Amat diketahui di kalangan penyokong Illuminati bahawa Austria telah dirampas oleh Nazi pada tahun 1938 semata-mata untuk merampas Lembing daripada Koleksi Reichskleinodien atau Regalia Diraja milik Sigismund (Maharaja Suci Roman selama empat tahun dari 1433 sehingga 1437) yang pada masa itu yang disimpan dalam Schatzkammer (Perbendaharaan diraja) di Vienna.


Apabila Austria telah dimasukkan ke dalam Jerman, Adolf Hitler mengambil Lembing itu, demikianlah pertumpahan darah yang mengekori daripada Kempen Tentera Jerman. Ini juga adalah sebab tersendiri mengapa Amerika Syarikat menyertai peperangan. Kemudian selepas perang ia telah dirampas oleh Jeneral Amerika, George S. Patton yang dikatakan mengembalikan Lembing itu ke Austria untuk disimpan di Muzium Kunsthistorisches. Lembing yang dikembalikan adalah palsu. General Patton adalah ahli Illuminati yang di bawah arahan untuk menyerahkan Lembing itu kepada Illuminati. Lembing itu dimiliki oleh Illuminati sejak itu dan menunggu kedatangan Anti Isa dan Novus Ordos Seclorum.Tidak kira betapa kudusnya anggapan penganut Kristian tentang Lembing Takdir ini, saya amat bersetuju dengan anggapan bahawa relik ini sememangnya berpuaka dan oleh itu tidak boleh dianggap sebagai berasal daripada sesuatu yang suci. Jejak darah sepanjang abad termasuk peperangan besar dan pertumpahan darah boleh dikaitkan dengan relik ini. Walau bagaimanapun, tidak dapat dinafikan bahawa beberapa kuasa besar telah ditubuhkan selepas memiliki relik tersebut. Kebangkitan Empayar Rom, Empayar Jerman dan Empayar Amerika Syarikat hari ini semuanya dikaitkan dengan pemilikan relik ini dan kesemua mereka meninggalkan jejak kematian dan kesengsaraan di belakang mereka.


KISAL CANGKIR SUCI (HOLY GRAIL)
 

Menurut mitos Kristian, Cangkir Suci adalah hidangan, pinggan, atau cawan yang digunakan oleh Nabi Isa pada Perjamuan Akhir, yang dikatakan mempunyai kuasa ajaib. Oleh kerana cangkir itu kecil dan mudah disembunyikan, Kesateria Templar dapat menyembunyikan di Jerusalem dan menghalangnya daripada dirampas oleh Salahuddin Al-Ayubi. Kesinambungan Kesateria Templar (yang kemudiannya menjadi seorang Nabi atas nama Freemason dan Pertubuhan Rahsia Illuminati) juga dikaitkan dengan kesinambungan pemilikan cangkir oleh keturunan Templar.


Di kalangan pemerhati Illuminati, dikatakan bahawa Cangkir itu pernah dimiliki oleh Renaud de Châtillon, seorang Kesateria Templar yang berkhidmat dalam Perang Salib Kedua dan kekal di Jerusalem selepas kekalahannya. Ini adalah berdasarkan kisah bahawa biara San Juan de la Peña, yang terletak di barat daya Jaca, di wilayah Huesca, Sepanyol, pernah ditugaskan untuk melindungi cangkir itu. Dikatakan bahawa artifak adalah bekas batu abad pertama Timur Tengah, mungkin dari Antioch, Syria (kini Turki). Cerita ini menimbulkan saranan bahawa bekas itu dihantar oleh Renaud de Chatillon yang ingin menyeludup Cangkir itu dari Antioch, Syria ke Huesca, Sepanyol.

Selepas terselamat dalam pengepungan oleh Salahuddin Al Ayubi, cangkir itu diseludupkan dan dipindahkan secara rahsia oleh saki baki keturunan Templar. Akhirnya apabila golongan Illuminati memutuskan untuk berpusat di Amerika Syarikat, awal perubahan abad mencatatkan bahawa partisan Ireland dari Dhuir Clan (O'Dwyer, Dwyer) mengangkut Cangkir itu ke Amerika Syarikat pada abad ke-19 dan Cangkir itu disimpan oleh keturunan mereka secara rahsia di sebuah biara kecil di sebelah atas Barat Laut (kini dipercayai menjadi Minnesota Selatan).

Lokasi cangkir tersebut kini masih menjadi rahsia yang pegang ketat oleh Perintah Tertinggi Illuminati. Walau bagaimanapun, dipercayai bahawa Cangkir Suci dan Lembing Takdir telah pun bersatu di Amerika Syarikat sekarang, menunggu untuk ditemukan dengan relik daripada Salib Asli yang akan menandakan permulaan kedatangan New World Order di bawah Anti-Christ.RELIK SALIB ASLI
 

Renaud de Châtillon adalah seorang tokoh penting di belakang Perang Salib terakhir antara golongan Kristian dan tentera Salahuddin Al Ayubi. Dia merupakan ahli Kesateria Templar yang berkhidmat dalam Perang Salib Kedua dan kekal di Jerusalem selepas kekalahan. Dia kemudiannya berpindah ke Antioch, Syria yang ketika itu merupakan Negeri Salib dan memegang gelaran Lord of Kerak dan Montréal. Renaud adalah seorang pembenci Islam tegar dan membenci setiap umat Islam yang dilihatnya. Dia terkenal dengan kekejaman yang melampaui batas di Kerak, kerana sering menghumban musuh dan tebusannya (khususnya umat Islam) daripada tingkat atas istana supaya jatuh berkecai di atas batu di bawah. Pembunuhan ini sebenarnya bukan dilakukan semata-mata untuk memuaskan nafsu jahatnya, Renaud de Châtillon sebenarnya adalah pengikut Lucifer berpura-pura menjadi penganut Kristian di luar. Pembunuhan yang dilakukan itu adalah sebenarnya sebagai korban manusia kepada Lucifer.

Pada tahun 1160, Renaud menjalankan serbuan rampasan terhadap golongan petani Islam Syria dan Armenia di kejiranan Marash. Dalam serbuan itu, dia telah ditangkap oleh orang Islam dan ditahan di Aleppo, Syria selama tujuh belas tahun. Walau bagaimanapun, sebagai bapa tiri kepada Maharani Maria anak perempuan Constance dari Antioch, dia telah ditebus dengan jumlah wang yang luar biasa banyaknya iaitu 120,000 dinar emas.

Bukan seorang yang mengenang budi, pada November 1177, Renaud mengetuai tentera kerajaan bersama dengan Kesateria Templar telah mengalahkan Salahuddin Al-Ayubi di Pertempuran Montgisard, Jerusalem yang menyaksikan tentera Islam hampir-hampir tidak dapat melepaskan diri. Legenda Kristian mengatakan bahawa Kesateria Templar telah memanggil kuasa ketiga-tiga relik yang disimpan di Jerusalem untuk menaikkan semangat perang tentera salib untuk memenangi pertempuran itu.


Salahuddin Al Ayubi menghabiskan tahun-tahun berikutnya untuk pulih daripada kekalahan dan membina semula tenteranya, dia memperbaharui serangan beliau pada tahun 1179 untuk membuktikan bahawa kehendak Allah tidak boleh dikalahkan oleh kuasa relik itu semata-mata. Beliau mengalahkan tentera Salib di Pertempuran Yakub Ford, Jerusalem selepas gencatan senjata telah diisytiharkan di antara Salahuddin dan Amerika Salib pada tahun 1180. Sebagai sebahagian daripada perjanjian itu dan untuk menghormati kepercayaan Kristian, Salahuddin mengambil keputusan untuk tidak merampas relik itu.


Dalam tahun 1181, walau bagaimanapun, Renaud yang masih tidak bersyukur, kalah pada godaan untuk tidak mengapa-apakan rombongan umat Islam yang melalui Kerak, walaupun adanya gencatan senjata antara Salahuddin dan raja, Renaud mula menjarah lagi. Renaud juga secara peribadi bertanggungjawab menyerang kafilah-kafilah Islam, yang cuba meminta belas kasihan beliau dengan melafazkan perjanjian gencatan senjata antara umat Islam dan Kristian, namun usaha itu ternyata sia-sia. Renaud menghina Nabi Muhammad sebelum membunuh dan mendera sebilangan daripada mereka. Apabila mendengar berita ini, Salahuddin bersumpah untuk menghukum Raynaud dengan tangannya sendiri. Salahuddin juga menuntut ganti rugi dari Raja tetapi Raja menjawab bahawa beliau tidak dapat mengawal Renaud yang liar itu. Akibatnya, perang tercetus antara Salahuddin dan tiga Kerajaan Kristian dalam tahun 1182 selepas Salahuddin boleh memandang ringan terhadap ancaman Ranaud untuk menyerang kota suci Mekah dan Madinah. Pada bulan Julai 1187, Salahudin berjaya menawan kebanyakan Kerajaan Jerusalem. Pada 4 Julai 1187, beliau berhadapan dengan Pertempuran Hattin menentang gabungan kuasa tiga Kerajaan Kristian. Dalam pertempuran ini sahaja, sebahagian besar tentera Salib dan juga Templar telah dihapuskan oleh umat Islam dalam cara yang membawa kemusnahan besar bagi tentera Salib dan menjadi satu titik perubahan dalam sejarah Perang Salib. Salahuddin menangkap Raynald de Chatillon dan kemudian menjatuhkan hukuman terhadapnya. Pada malam itu juga, Salahuddin mengarahkan hukuman terhadap beratus-ratus Kesateria Templar.

Salah satu barang yang disita selepas Pertempuran Hattin adalah relik Salib Asli. Salib itu telah dibawa ke Damsyik, Syria dan diarak secara terbalik oleh pemerintah Damsyik di sepanjang jalan di bandar itu. Relik Salib Asli dipercayai terus tersembunyi di Syria sehingga hari ini. Sila ambil perhatian penting bahawa, relik Salib Asli ini telah hilang daripada pemilikan Templar pada abad ke-12.

RAMALAN TENTANG IMAM MAHADI DAN PERTEMPURAN BESAR DI SYRIA

(NOTA: ARTIKEL BERIKUT AKAN MENDEDAHKAN KEPADA ANDA TENTANG APA YANG TELAH DITEMUI OLEH GOLONGAN ANTI-ILLUMINATI BERDASARKAN RUJUKAN SILANG TERHADAP SEMUA RAMALAN YANG SEDIA ADA, SAMA ADA DARI SUMBER UMAT ISLAM DAN KRISTIAN)


Pada bulan April tahun ini, pemerhati Illuminati di seluruh dunia terpinga-pinga dengan berita bahawa kunci dari abad ke-12 telah dilelong oleh Sotheby pada harga 9.2 juta pound sterling (RM60 juta). Kononnya, kunci ini adalah Kunci Kaabah yang telah dicuri walaupun pada hakikatnya tiada siapa pun yang dapat mengesahkan sama ada terdapat kes kecurian kunci Kaabah sebelum ini. Percaya atau tidak, tetapi timbulnya spekulasi bahawa kunci itu adalah petunjuk seterusnya mengenai lokasi tersembunyi relik Salib Asli di Syria. Ada antara kita yang bahkan menggelar ia "Kunci Saladdin".

Golongan Illuminati dan anti-Illuminati percaya bahawa Sejarah akan berulang lagi dan Perang Besar Salib akan berlaku lagi untuk kali keempat dan terakhirnya di Syria. Golongan Illuminati yang berketurunan dari Kesateria Templar akan melancarkan balas dendam terhadap umat Islam. Golongan Illuminati mempunyai sifat lucu apabila berkaitan dengan nombor (sindiran disengajakan) akan melancarkan perang ini pada abad ke-21 untuk mengenang perkara yang sama berlaku pada abad ke-12 (anda perasan apa-apa yang pelik dengan nombor tersebut di sini?).


Pada bulan April 2003, semasa Amerika Syarikat berada di tengah-tengah Perang Teluk Parsi, seorang penulis Amerika menulis sebuah buku yang akhirnya menjadi jualan terlaris New York Times "Beyond Iraq: The Next Move”. Dalam buku itu, Michael D. Evans mendakwa bahawa senjata pemusnah besar-besaran berada di Syria. Beliau seterusnya menuduh Saddam Hussien memindahkan Senjata Pemusnah Besar-besaran dan dana-dana ke Syria untuk menyalurkannya keluar dari Iraq. Dalam masa terdekat, tuduhan sebegitu akan menjadi sebahagian daripada sebab-sebab rasmi untuk melancarkan perang terhadap Syria. Sebab utama itu adalah perkembangan peristiwa yang akan dijadikan sebagai alasan untuk melancarkan perang. Persediaan untuk perang telah pun berlaku apabila Laksamana Millen membuat lawatan berpandu yang jarang berlaku di sempadan Syria pada 28 Jun. Ada sesetengah pihak berspekulasi ia sebagai persediaan serangan pada masa akan datang.Di kalangan anti-Illuminati, secara meluas dipercayai bahawa matlamat utama serangan itu adalah untuk merampas relik Salib Asli. Legenda menyatakan bahawa Lucifer dan Molokh sendiri telah mengarahkan Perintah Teringgi Illuminati untuk menyatukan kembali ketiga-tiga relik yang dipercayai akan mengembalikan kekebalan tentera semasa perang besar yang seterusnya terhadap umat Islam.

Bagi mereka yang sudah terbiasa dengan banyak ramalan yang menceritakan mengenai Perang Besar, telah pun diketahui bahawa Syria adalah tempat yang perlu dielakkan dalam apa cara sekalipun (melainkan jika anda ingin menjadi syahid). Syria sebagai tempat berlakunya pertumpahan darah sudah tidak dipertikaikan dalam kalangan pemerhati anti-Illuminati Yahudi, Kristian dan Islam.


Dalam Al kitab Yahudi, Dajal disebut sebagai dua tanduk kecil. Dalam Daniel 7:8, anti-Christ yang sebut itu dikatakan akan muncul dalam Kerajaan ke 4 Empayar Rom. Dalam Daniel 8, anti-Christ dikatakan datang daripada salah satu daripada empat komponen Empayar Yunani yang selamat bertahan berikutan kematian Alexander. Ini biasanya dianggap sebagai Kerajaan Selucid pada masa dahulu di Syria hari ini.


Hazrat Ummu Salmah (R.A.) pernah meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW pernah bersabda, bahawa akan datang satu masa apabila seorang warganegara Madinah akan melarikan diri daripada Madinah dan pergi ke Mekah untuk mendekati Imam Mahadi di antara Hajrul Aswad dan Makam Ibrahim, dan dengan bersungguh-bersungguh bersumpah ikrar kesetiaan mereka kepadanya. Apabila mendengarkan perkara ini, musuh-musuh Islam akan datang dari Syria dalam angkatan tentera yang besar untuk menyerang Mahadi tetapi apabila mereka akan tiba di Baida, yang terletak di antara Mekah dan Madinah, mereka akan ditelan ke dalam tanah oleh gempa bumi.


Dalam satu lagi ramalan berdasarkan Hadith, tempoh kesedihan yang panjang akan menimpa ke atas umat Islam yang akan berada di bawah penganiayaan dan penindasan yang dahsyat daripada pemimpin zalim pada masa itu yang akan memerintah Syria. Penzalim dari tengah-tengah Damsyik, Syria dikenali sebagai Sufyaani (dari keluarga Abu Sufyan) akan memulakan kempen pertumpahan darah dan pembunuhan yang dahsyat, dan tidak ada kaum atau masyarakat akan dibiarkan selamat. Malah, wanita dan kanak-kanak akan disembelih tanpa belas kasihan. Perlu ditekankan di sini bahawa tempat asal berlakunya pertumpahan darah ini adalah di Damsyik, Syria di tempat kali terakhir Salib Asli dilihat sebelum ia hilang pada abad ke-12. Menurut beberapa pemerhati anti-Illuminati, ini menepati profil pertumpahan darah yang telah mengekori Lembing Takdir sejak zaman berzaman. Oleh itu, adalah dipercayai secara meluas bahawa kesemua relik-relik ini akan bersatu semula di Syria untuk melepaskan Perang Besar yang akan datang.Mengenai relik Salib Asli, kebanyakan pembaca Islam saya mungkin pernah mendengar Hadis berikut seperti diriwayatkan oleh Abu Hurairah:- “"Demi Allah, sungguh putra Maryam benar-benar akan turun sebagai hakim, lalu mematahkan salib, membunuh babi, menghapus jizyah, dan harta melimpah ruah hingga tidak ada seorang pun yang mahu menerimanya."

Terdapat banyak perbincangan dalam usaha untuk memahami apa yang sebenarnya dimaksudkan dengan nabi Isa "mematahkan salib". Saya tidak akan mengulas mengenai orang lain yang telah membuat tafsiran mereka sendiri, kerana semua orang berhak mempunyai pendapat sendiri. Saya hanya menawarkan tafsiran alternatif di sini, bahawa jika hadis ini ditafsirkan secara zahir, adalah berkemungkinan bahawa "salib" dalam hadis ini merujuk kepada relik Salib Asli yang telah digunakan oleh Lucifer&Co untuk menyesatkan orang Kristian selama berabad-abad. Satu boleh membayangkan betapa berangnya putra Siti Maryam itu apabila melihat relik yang sebahagiannya telah bertanggungjawab terhadap bidaah untuk beribu-ribu tahun lamanya. Saya tidak fikir sesiapapun boleh menyalahkan baginda untuk mematahkan dan memusnahkan salib itu sebaik sahaja salib itu berada di tangan baginda.


Ada satu lagi hadis yang di dalamnya ada menyebut tentang Salib itu seperti berikut. Walau bagaimanapun, sama ada benar atau tidak rujukan terhadap Salib itu sebagai relik Salib Asli terus kekal sebagai kemungkinan terbuka: -


"kamu akan mengadakan perdamaian dengan bangsa Rum (Kristian) dalam keadaan aman, lalu kamu akan berperang bersama mereka melawan suatu musuh dari belakang mereka. Maka kamu akan selamat dan mendapat harta rampasan perang yang banyak, kemudian kamu akan sampai ke sebuah padang rumput yang luas dan berbukit-bukit, maka berdirilah seorang lelaki Rum. Lalu dia akan mengangkat tanda salib (tentera Kristian) dan melaungkan salib telah menang maka datanglah kepadanya seorang lelaki Muslimin dan membunuh lelaki Rum tersebut , kemudian tentera Rum mengkhianati perdamaian dan terjadilah peperangan demi peperangan, di mana mereka akan bersatu menghadapi kamu di bawah 80 bendera , di bawah setiap bendera terdapat 12 ribu tentera"- Hadis sahih riwayat Imam Ahmad, Imam Abu Daud, Ibnu Majah dari Zu Makhmar RA.


Hadis ini di sini memberitahu kita bahawa umat Islam dan Kristian akan membentuk pakatan untuk melawan musuh yang sama. Dalam dunia yang pemerhati, tidak syak lagi bahawa musuh bersama di sini merujuk kepada tentera bidaah yang dibentuk oleh Lucifer/Illuminati. Perikatan antara umat Islam dan Kristian sebenarnya sudah wujud pada hari ini walaupun sangat rapuh. Dalam dunia gerakan bawah tanah, perang menentang Illuminati kini diperjuangkan oleh operatif dari kedua-dua pihak umat Islam dan penganut Katolik dalam usaha mereka untuk membatalkan atau menangguhkan misi kiamat dijalankan oleh Illuminati. Oleh itu, adalah sangat tidak selesa untuk membayangkan bahawa satu hari nanti keturunan kita mungkin perlu mengambil bahagian dalam Perang Besar yang akan menentang satu sama lain.


Ia meramalkan bahawa perang yang dilancarkan oleh pakatan umat Islam/Kristian terhadap Illuminati akan didorong oleh setiap agama lain. Umat ​​Islam melancarkan perang sebagai penentangan terhadap penindasan berabad lamanya. Orang-orang Kristian pula melancarkan peperangan mereka terhadap orang-orang akhirnya mereka lihat sebagai golongan bidaah yang memiliki peninggalan suci. Apabila perang hampir dimenangi, orang-orang Kristian akan mencari dan menemui relik Salib Asli. Oleh itu, apabila memenangi perang, seorang askar akan menjulang relik tersebut dan mendakwa kemenangan itu adalah kerana campur tangan kudus daripada relik itu sendiri. Ini akan menimbulkan kemarahan orang-orang Islam yang telah berjuang dengan bersungguh-sungguh dalam peperangan. Cerita yang seterusnya adalah seperti yang telah diceritakan dalam hadis.


KEDATANGAN 2013

Tujuan artikel bukanlah untuk mempengaruhi pentafsiran anda terhadap hadis yang disebutkan di sini. Beberapa ulama Islam dengan kelayakan yang lebih baik juga telah menterjemahkan hadis ini. Tujuan artikel ini adalah semata-mata untuk memaklumkan kepada anda bahawa orang lain juga mempunyai tafsiran mereka sendiri terhadap ramalan ini dan mungkin berbaloi untuk dipelajari bagaimana pemerhati anti-Illuminati mentafsir ramalan itu.

Tujuan mengkaji ramalan dan sejarah di sebaliknya adalah untuk menganggarkan berapa banyak masa yang kita ada sebelum Illuminati melaksanakan pelan tindakan mereka yang seterusnya. Golongan Illuminati dan Anti-Illuminati semuanya menggunakan ramalan sebagai pengira masa. Apabila ramalan ini menjadi nyata atau dipenuhi sendiri, pihak Illuminati akan bekerja lebih keras untuk mempercepatkan berlakunya Perang Besar, manakala golongan anti-Illuminati di sisi yang lain pula akan melakukan apa yang terdaya untuk melambatkan nya. Walau bagaimanapun berdasarkan apa yang berlaku di seluruh dunia hari ini, seolah-olah pihak Illuminati dapat melaksanakan rancangan mereka dengan jayanya setiap kali.


Bagaimana ramalan ini akan berkaitan dengan negara kita sendiri masih menjadi tekaan pada masa ini. Tetapi semua projek Illuminati akhirnya akan seragamkan di seluruh dunia untuk berkhidmat kepada matlamat akhir. Mengenali Illuminati dan obsesi mereka terhadap nombor-nombor tertentu seperti 11, 13 dan 33, tahun 2013 yang akan datang akan mempunyai risiko ketara menjadi acara utama bagi Illuminati.


Tidak ramai antara kita yang menyedari bahawa tahun 2013 bakal menjadi begitu penting. Negara kita akan mengadakan Pilihan Raya Umum ke-13 pada tahun 2013 yang mana ramalan RAHMAN tidak lagi membayangkan siapakah yang akan menjadi Perdana Menteri seterusnya. Pelantikan Najib sebagai Perdana Menteri ke-6 akan menandakan berakhirnya ramalan itu. Jadi mengapa tiada lagi huruf selepas "N" dalam ramalan itu? Apa yang akan berlaku selepas "N"? Sesetengah meramalkan bahawa kerajaan tidak akan wujud lagi pada tahun 2013 selepas Perang Besar. Yang lainnya pula percaya bahawa huruf itu N menunjukkan Perdana Menteri Islam terakhir untuk negara ini.


Di Amerika Syarikat, salah satu taklimat yang dihadiri oleh Naib presiden terpilih Joe Biden selepas Obama dipilih sebagai Presiden adalah ringkasan oleh "Suruhanjaya Bipartisan Mengenai Pencegahan Pengawalan Senjata WMD dan Keganasan" yang diketuai oleh ahli Illuminati, bekas Senator Florida, Bob Graham dan dari Missouri, Jim Talent meramalkan bahawa Amerika Syarikat akan menjadi serangan oleh Al-Qaeda dengan senjata nuklear atau lebih cenderung kepada senjata biologi sebelum 2013. Ini sendiri adalah petunjuk jelas bahawa pihak Illuminati sedang melakukan persediaan untuk melepaskan Perang Besar terakhir terhadap umat Islam.

Satu lagi petunjuk daripada Illuminati adalah melalui ahli Illumininati kanan, John McCain apabila dia secara terbuka menggunakan "2013" sebagai teras kempen presidennya sebelum ini. Dalam iklan presiden yang terkenal bertajuk "2013", ahli Illuminati kanan itu membuat kenyataan bahawa perang di Iraq boleh dimenangi pada tahun 2013 dan pencapaian penting dalam Keselamatan Negara akan dapat dicapai. Ham.. Saya rasa ini mungkin bererti bahawa mereka akan selesai mengerjakan Iraq pada tahun 2013 dan dengan itu bersedia untuk menyerang negara-negara Timur Tengah seterusnya seperti Syria atau Iran atau kedua-duanya secara serentak.


Untuk mengelakkan risiko pengunjung kebosanan di laman web saya, saya tidak akan mengeluarkan lagi sebarang maklumat yang telah dikumpulkan oleh Anti-Illuminati mengenai apa yang akan berlaku pada tahun 2013. Cukup untuk mengatakan bahawa kita semua mempunyai akal untuk melakukan penyelidikan yang sama ada atau tidak ada memanfaatkan ramalan di atas. Maklumat ini tersedia, sebegitu banyak dan telanjang di depan mata kita sendiri.


Malangnya kebanyakan daripada kita biasanya lebih suka untuk membaca tentang kejadian terbaru dalam dunia hiburan atau sampah internet lain dan bukannya memperkayakan diri dengan maklumat berpotensi yang boleh menyelamatkan nyawa kita.


Pendapat saya pula, lebih baik menjadi paranoid daripada menjadi terlambat.

Nota-nota: Ada sesetengah berpendapat bahawa relik masih belum ditemui adalah relik Salib Asli. Ini adalah pendapat ramai rakan koresponden saya selama ini. Saya menulis artikel di atas berdasarkan maklumat yang telah mereka e-mel kepada saya selama ini. Saya pula mempunyai pandangan peribadi yang berbeza. Saya berpendapat bahawa relik yang hilang itu bukan Salib Asli. Selepas membaca Buku Kod Illuminati yang hangat dijual "H. ... P..... and the Deathly Hallows", Saya percaya penulis di arahkan untuk menyebarkan kod tersembunyi bahawa Illuminati sebenarnya sedang mencari Lembing Takdir (yang diberi nama "the elder wand" dalam buku itu).

Saya ingin menambah bahawa koresponden saya dalam dunia anti-Illuminati terdiri daripada orang Islam dan juga daripada agama lain termasuk mereka yang mendakwa menulis di internet untuk Gereja Katolik. Jadi saya harap ramai pembaca Kristian saya tidak akan tersinggung dengan artikel ini. Saya tidak cuba untuk menghasut kebencian terhadap Kristian di sini. Tidak ada golongan Islam mahupun Kristian berhasrat untuk melihat ramalan ini menjadi kenyataan dalam tempoh hayat mereka sendiri. Jadi, saya mengatakan bahawa kita mesti melakukan yang terbaik untuk membatalkan atau menangguhkan ramalan ini. Dengan cuba untuk membatalkan atau melambatkan ramalan itu tidak bermakna bahawa kita berusaha menentang kehendak Allah atau pesanan nabi kita. 


Ramalan itu sendiri tidak pernah menyatakan secara khusus bilakah perang besar itu akan berlaku. Oleh itu, saya melihat tidak ada salahnya kita bertindak bersama menentang hasrat Illuminati dan tuan mereka Lucifer. Sebagai hamba Allah yang baik adalah menjadi tanggungjawab kita untuk sentiasa berharap dan melakukan yang terbaik untuk umat manusia dan anak-anak kita. Malah dalam sebenar Qada & Qadar Islam prinsip mengajar supaya kita tidak hanya berpeluk tubuh dan menonton dosa serta bencana berlaku tanpa cuba yang terbaik untuk menghentikannya terlebih dahulu.


21 comments:

 1. as salam

  terima kasih AfterDarks diatas postingnya
  juga kepada si Naga Hitam (Black Dragon) diatas terjemahannya

  ReplyDelete
  Replies
  1. sampai hati hang wangsa.. :(

   rupanya selama ni you tak pernah baca artikel saya yang english tu sedangkan saya dah arkibkan kat blog ni sejak 2011 lagi.

   Sedihnya aku.. :,(

   (Note: Artikel ni actually ditulis pada 2009 dan pertama kali diterbitkan di MYKMU namun kemudian diterbitkan di laman web saya http://xt.host pada 2010 sebelum diarkibkan di blog ini pada 2011.)

   Delete
 2. hmmm ... saya nampak dan lebih memahami sesuatu yang selama ini saya kurang faham... terimakasih afterdark dan black dragon... bagus gak kalau ada ulangkaji camni...

  ReplyDelete
  Replies
  1. sampai hati hang bro enrike.. :(

   rupanya selama ni hang tak pernah baca artikel aku yang english tu sedangkan aku dah arkibkan kat blog ni sejak 2011 lagi.

   (Note: Artikel ni actually ditulis pada 2009 dan pertama kali diterbitkan di MYKMU namun kemudian diterbitkan di laman web saya http://xt.host pada 2010 sebelum diarkibkan di blog ini pada 2011.)

   Delete
 3. Salam , tuan AD NWO bukan dah berjalanka? PBB tu bukan NWO ka?

  ReplyDelete
  Replies
  1. New World Order bermakna perlaksanaannya adalah menyeluruh iaitu ke seluruh dunia. Walaupun New Order dah lama terlaksana di US dan Eropah namun belum boleh dikatakan "Wooorld.." gitu (bak kata Mawi) kerana belum terlaksana di beberapa negara Islam (contohnya di Asia Tengah sebelum Arab Spring). Malahan sekarang pun New Order belum menjajah Malaysia lagi kerana masih ada UMNO. So selagi masih ada negara-negara yang belum diperintah oleh mereka, maka secara teknikalnya belum "Wooorld.." lagi gitu.

   Tapi nampaknya ada kemungkinan selepas 5 Mei dah boleh "Wooorld.." dah kat Malaysia kalau Pakatan memerintah.

   Delete
 4. Apa yang dikiaskan olih mereka tidak semestinya kebenaran kerena kita perlu sedar bahawa 'penceritaan menyakinkan ' yang dibuat adalah untuk menyakinkan kita agar 'kita' terpengaruh dengan perancangan mereka. Bukti bukti yang ditinggalkan sengaja di'angkat' yang bertujuan untuk membuktikan 'penceritaan meyakinkan' yang disebut diatas.Mereka mahu kita 'yakin dan percaya' seperti yang di'ajenda'kan olih puak ini untuk kita yakini. Waspada..

  ReplyDelete
 5. "Mahdi yg dilahirkan di akhir zaman telah pun muncul".

  saviorofmankind.com
  utk kenal beliau lebih dekat,insyaallah.

  ReplyDelete
 6. salib itu akan dipatahkan oleh Jesus sendiri. Walaupun mereka dapat mengumpul ketiga tiga relik serentak, mereka takkan mampu lawan panji hitam pun. Sia sia sahaja buang masa cari relik sana sini. Ketahuilah bahawa panji hitam akan menggunakan cara yang belum pernah digunakan oleh mana mana kaum dalam peperangan, sejak zaman Nabi Aadam. Samada pada perang besar Jalut-Thalut, perang Nabi Sulaiman terhadap musuhnya, perang Badar Kubra, perang Saladin - salib, dan semua perang samada kecil atau besar. Ketika itu baru orang mahu percaya Allah Maha Berkuasa. Aku tulis ini khas kepada illimunati sebagai peringatan kepada mereka bahawa mereka tidak sekali-kali dapat mengalahkan Allah Yang Maha Berkuasa. kepada org Islam sendiri yang masih ragu-ragu, katakanlah kamu pernah berada di sisi Nabi Daud dalam peperangan Jalut vs Thalut atau katakanlah kamu berada di sisi Nabi Muhammad di dalam peperangan Badar dan menyaksikan dengan dua biji mata fizikal kamu, keajaiban dan karamah mencarik adat dalam peperangan tersebut serta ribuan para malaikat yang turut sama berperang. Mei 2013, Barisan Thagut vs Pakatan Dajjal di Tanah Melayu, kedua duanya baathil, baathil, baathil. Semoga pru 13 yang terakhir.

  ReplyDelete
 7. Selain 3 relic tsb diatas...rasanya pihak Yahudi zionis pula sedang mencari 'peti Talbut' yg mereka percaya tertanam bersama runtuhan Haikal Sulaiman. Inilah sbb sebenar mereka menggali terowong di bawah Masjid Aqsa utk mencari peti tsb. Peti Talbut ni ada disebut dalam Al-Quran surah Al-Baqarah ayat berapa tak ingat...

  Mcm mana pula kisah batu ajaib yg disembunyikan di bawah water resevoir di singapura? Yg dikatakan membuatkan singapura makmur dan kaya raya sekarang ini. Jepun menyerang malaya dulu pun kerana nak mencari batu tsb..

  ReplyDelete
 8. blog umat terakhir dah tak boleh masuk..

  ReplyDelete
  Replies
  1. blog itu ditutup sejak dari petang sabtu semalam, sehari sebelum hari mengundi
   tak tahulah kenapa
   mungkin itulah misi mereka mengajak rakyat malaysia mengundi kerana Allah demi kelangsungan agama Islam
   atau mereka terpaksa tutup untuk close identiti sebenar mereka kerana mereka ada peranan besar dalam menentukan supaya pru13 ini masih menyebelahi kepentingan agama Islam
   mereka tu nampak macam golongan elit the good hidden hands yang banyak mengetahui perkara-perkara yg orang awam tak nampak

   ^^-peace-^^

   Delete
  2. blog UT dlm tempoh berehat...


   Delete
 9. Asslmkm

  Congrats to the good ppl of malaysia and bloggers like afterdark on their part to save malaysia from rule via western/illuminist proxies. Syabas!
  Malaysia has managed to avert what thailand or several middle eastern countries couldn't.
  May the light of Allah remain strong in malaysia insyaAllah.
  As a fellow malay/muslim from singapore, the election has been intriguing and was in fact pretty worried of what was to be. Fortunately, malaysia is saved at least for a while.

  -I2

  ReplyDelete
 10. usaha yang bagus...sebab bukan semua orang melayu boleh baca artikel orang putih...usaha seperti ini harus dilakukan berterusan untuk pendedahan kepada orang ramai, untuk orang Melayu kita.

  sedang nak khatam menbaca artikel ni...hu3..berpinar mata...info yang bagus bro..

  ReplyDelete
 11. Adakah anda seorang pelajar, arif atau
  wanita, seorang artis atau
  Pelakon, ahli politik, atau pekerja atau menganggur di
  Illuminati
  memberikan anda peluang percuma untuk sampai swags Wang
  dan
  terkenal, dapatkan segera 500million dolar seperti yang anda
  Join:email:joinilluminati205@Gmail.com atau +2348148830139.

  ReplyDelete
 12. HELLO VIEWER ANDA ADA, INI ADALAH PELUANG UNTUK SERTAI Illuminati CULT

  SELAMAT DATANG KE THE GREAT BROTHERHOOD Illuminati KINGDOM, DI MANA ANDA DIDAPATI SEMUA JENIS KEBAHAGIAAN berkat JOY IN LIFE. Adakah anda bosan dengan jenis kehidupan anda tinggal hari ini anda ingin kehidupan anda untuk menjadi berubah sama sekali, dan untuk anda untuk memenuhi impian anda, maka anda mempunyai peluang untuk menyertai sekarang supaya kisah hidup anda, kami akan berubah serta-merta adalah seorang yang kekurangan dan anda mahu untuk menjadi kaya dalam kehidupan, seperti orang lain atau anda mahu menjadi terkenal dalam kehidupan, adakah anda seorang graduan mencari pekerjaan. anda perlu menyertai sekarang. atau seorang lelaki perniagaan atau perempuan atau bintang yang mahu menjadi terkenal dan berkuasa, anda tidak perlu membazirkan masa anda, yang anda mengalami dalam kehidupan, membuat fikiran anda dan menyertai kerajaan Illuminati untuk menjadi seorang lelaki yang kaya atau perempuan dan juga untuk menjadi terkenal dan berkuasa dalam kehidupan dan email kami di roseholytemple@gmail.com) atau roseholytemple@gmail.com atau hubungi: mrs meningkat (whatsapp har pada 2348148023881) atau hubungi 09056535308 terima kasih

  ReplyDelete
 13. THE RELIGI BROTHERHOOD ILLUMINATI Berita baik kepada orang awam Ia adalah fakta yang terkenal bahawa batu percuma / ILLUMINATI terdiri daripada Multi Millionaires, Billionaires yang
  mempunyai pengaruh besar mengenai hal-hal yang paling global, termasuk perancangan New World Order. Ramai pemimpin dunia, Presiden, Perdana Menteri, royalti dan eksekutif kanan syarikat Fortune 500 utama adalah ahli batu percuma. Sekarang, buat pertama kalinya dalam sejarah kita membuka pintunya kepada orang ramai.
  Jika anda ingin Sertai batu percuma, untuk keahlian hubungi kami di sini di illuminatibrotherhood1987@gmail.com

  ReplyDelete